جمر و جمینگ چیست و بررسی ابعاد مختلف آن
در این نوشته میخواهیم به این موضوع بپردازیم که جمر و جمینگ چیست و راه مقابله با جمر و جمینگ چیست و کاربرد جمر و جمینگ چیست و ردیابها در مقابل آنها چکار میتوانند انجام دهند. معطل نکنیم و برویم سراغ ماجرای جمینگ چیست.
جمر چیست و به چه معناست؟
ابتدا بیایید تعریفی از جمر پیدا کنیم. پس سری به دیگشنری کمبریج میزنیم:
در دیگشنری کمبریج معنی جمر چیست ؟
وسیلهای که از رسیدن سیگنال به کسی یا چیزی جلوگیری میکند.
جمر یا مختل کننده سیگنال، یک دستگاه ارتباطی سیار یا ثابت است که در همان محدوده فرکانس تلفن همراه پارازیت ارسال میکند تا تداخل ایجاد کند و سیگنالهای تلفن همراه و انتقال تماس را مسدود کند. البته در نگاه کلیتر باید بگوییم که دستگاههای جمر فقط مخصوص تلفنهای همراه نیستند و ابعاد گستردهتری دارند. مثلا در صنعت نظامی، جمرها نقش مهمی در کار انداختن دستگاههای دشمن بازی میکنند.
جمرها معمولاً غیرقابل شناسایی هستند و کاربران ممکن است بعضی اوقات حداقل اثراتی مانند دریافت سیگنال ضعیف را تجربه کنند. دستگاههای پارازیت ممکن است در هر مکانی استفاده شوند، اما معمولاً در جاهایی استفاده میشوند که استفاده از تلفن همراه ممکن است مخل باشد، مانند کتابخانهها یا حتی رستورانها!
اما بیشتر جایی که برای ما ملموس است، استفاده در پمپ بنزینهاست. اما چرا؟ صحبت کردن با تلفن همراه باعث داغ کردن آن میشود و خطر آتشسوزی را افزایش میدهد. این موضوع برای پمپ بنزینها حیاتی است.
جمینگ چیست؟
به عملکرد یک جمر یا مختلکننده سیگنال جمینگ گفته میشود. در واقع در معنای لغوی، «جمینگ» «فعل» یک جمر است. جمر یک حفاظ قوی ایجاد میکند که مانع ارسال یا دریافت سیگنالهای مخابراتی میشود. این سیگنالها معمولا بهصورت نمونههای باینری 32 بیتی هستند.
روش کار جمر چیست ؟
جمرها با توجه به نوعشان در این دو مسیر میتوانند اختلال ایجاد کنند. پس دو نوع جمر داریم:
جمر جیپیاسی را هر کسی ندارد. بیشتر کاربردهای نظامی دارد مثل پدافند نظامی در مراکز حساس. اگر از شهرک صنایع شیراز رد شده باشید، احتمال دارد آنجاها شبکه اختلال داشته باشد. این موضوع بخاطر همین است.
سارقان معمولا از جمر نوع اولی استفاده می کنند که باعث میشود ردیاب نتواند دادههایش را برای ما بفرستند. جمرها کمیاب و گرانقیمت هستند و به راحتی در دسترس افراد قرار نمیگیرند.
کاربرد جمر در شبکه مخابرات چیست؟
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، جمر یا مختلکننده سیگنالهای مخابرات را دو گروه میتوانند استفاده کنند:
- توسط بخش حکومتی یا نهادهای دولتی که طبق پروتکلهای قانونی (یا شبه قانونی!) انجام میشود.
- توسط دستهای از خلافکاران از جمر استفاده میشود وگرنه عموم مردم نیاز ندارند از یک جمر استفاده کنند.
از نمونههای کاربرد جمر توسط بخش دولتی را میتوان به موارد زیر اشاره کرد. حتماً اگر به بعضی از مساجد یا زیارتگاهها در روزهای شلوغی از سال مراجعه کردید، متوجه میشوید که روی شبکه همراه شما سیگنالی وجود ندارد. در این مواقع به دلیل مباحث امنیتی و برای جلوگیری از عملیاتهای خرابکارانه توسط تروریستها یا گروههای خرابکار از جمرها استفاده میشود که جلوی ارسال هرگونه سیگنال مخابراتی گرفته شود.
نمونه دیگر آن را میتوان در جلسههای امتحانات و کنکور اشاره کرد. مثلاً در تاریخ 29 دی ماه 1401 زمانی که رئیس سازمان سنجش کشور از قطعی اینترنت کل کشور اطلاع داد! که از مسدودکنندهها یا جمرهای مخابرات برای قطع سیگنال حوزههای آزمون استفاده شد. این قطع سیگنال به حدی زیاد بود که حصار الکترونیکی آن حتی از حوزههای امتحانی فراتر رفت و باعث شد که در شرکت اورنگ که در نزدیکی یکی از این حوزهها واقع شده بود، برای مدتی در شبکههایش خلل ایجاد شود و تلفنهای همراه از دسترس خارج شود. گرچه این راهکار برای ارتقا امنیت کنکور پیشبینی شده بود اما چندان هم راهگشا نبود.
جدال ردیابها و جمرها
به صورت کلی ردیابها از دو مسیر سیگنالی استفاده میکنند:
- مسیر مخابراتی
- مسیر ماهوارهای
مسیر مخابراتی، مسیر است که دیتاهای ردیابها، به گوشیها و سایر ابزار هوشمند ما منتقل میشوند. مسیر ماهوارهای هم مسیری است که ردیاب از طریق ماهواره جای خودش را پیدا میکند. اینگونه بگوییم که ردیاب در مسیر ماهوارهای میگوید من کجا هستم. جواب این سوال را از ماهوارهها میگیرد. حالا این جواب را از مسیر مخابراتی به دست ما میرساند و میفهمیم فلان ماشینمان در این نقطه قرار دارد.
جمر در چه فاصلهای کارایی لازم خود را پیدا میکند؟
پارازیتهای دستی میتوانند سیگنالها را در فاصله 9 تا 30 متری مختل کنند؛ در حالی که مسدودکنندههای قویتر حباب بزرگی را ایجاد میکنند که تا یک مایل یا 1.6 کیلومتر را در بر میگیرند.
جمرهایی که سارقان استفاده میکنند، در فاصله نزدیک و زیر ۵ متر میتوانند موثر باشند. البته باید توجه داشت که معمولا در بیرون از خودرو، کارایی جمرها افت میکند و بهترین حالت این است که در داخل ماشین استفاده شوند.
در بسیاری از کشورها، جمرها غیرقانونی هستند. البته استثناهایی هم وجود دارد. مثلا در ارتش و بعضی از سازمانهای دولتی که در آنها از پارازیتها بیشتر برای اهداف نظامی استفاده میکنند.
خاصیت تشخیص جمینگ (jamming detection)
جالب است بدانید که بعضی از ردیابها خاصیت تشخیص جمر از نوع gps را دارند. اما چگونه این کار را میکنند؟ تا به حال صحنههای فیلمهای سرقت بانک را دیدهاید؟ در آنها فردی که نگهبان ساختمان است مشغول خوردن چیپس و پفک است و سارقان دوربینها را دستکاری میکنند و آنها متوجه چیزکی میشوند.
اما به چیپس خوردن خود ادامه میدهند. این ردیابها هم تقریبا عملکردی مشابه دارند با این تفاوت که به این چیزکها حساس هستند و استخاره نمیکنند که آیا این مورد یک اشکال جزئی است یا نه. آنها تحت هر شرایطی هشدار را میفرستند. ردیابها وقتی با جمر جیپیاسی روبهرو میشوند مکان آنها به طور ناگهانی از موقعیت به موقیت تغییر میدهند. ردیابها این را میفهمند و به آن حساس هستند.
مثلا فرض کنید موقعیت خودرو خود را زیر نظر دارید و میبینید که در شیراز در میدان نمازی است و در حال دور زدن است. به ناگاه موقعیت جغرافیایی شما تغییر میکند و این دفعه در تبریز هستند و در ایل گلی در هوای خنک جان میگیرید! درست است که هوای تبریز بهتر از شیراز است اما اینجا جمر جیپیاسی روی ردیاب ما امواج پارازیت انداخته است. ردیابهای باهوش این را میفهمند.
تضمین امنیت
اگر بدنبال خرید ردیابی مطمئن همراه با پشیبانی 24 ساعته و یک سال گارانتی رایگان و پنج سال خدمات پس از فروش هستید قطعا اورنگ می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد . جهت دریافت مشاوره رایگان اطلاعات زیر را تکمیل و ارسال نمایید .
انواع ردیاب های باهوش کدامند؟
fmb-202؛ ردیابی که آببازی را دوست دارد!
طبق استاندارد IP، دستگاه در عمق یک متری آب به مدت 30 دقیقه مورد آزمایش قرار گرفته و آسیبی به بُرد دستگاه وارد نشده است.
fmb-120؛ ردیابی برای رانندگی ایمن:
اگر هم نیاز دارید هنگامی که با سرعت غیرمجاز در حال رانندگی هستید، برای شما اخطار بیاید و متوجه موضوع بشوید و یا زبانم لال، ماشینتان تصادف کرد، به شما اطلاع داده شود، این ردیاب خودرو هشدارهای مربوطه رو آنی و در لحظه برای شما ارسال میکند.
fmb-920؛ ردیابی برای تمام فصول:
حافظه جانبی تا 32 گیگ این ردیاب این امکان را فراهم میکند تا در محدودههایی که آنتن جیاسام برای مدت زمان زیادی قطع باشد، کلیه اطلاعات ذخیره شده و پس از وصل مجدد اینترنت، همه اطلاعات به سرور مرکزی ارسال شود. پس نگرانی وجود ندارد. هیچ اطلاعاتی از بین نمیرود.
روش مقابله با جمر و جمینگ چیست ؟
- متصل شدن ردیاب به سخت افزار جانبی رله خاموش کن
- متصل شدن ردیاب به آژیر
ردیاب میتواند به رلهخاموش کن دستور بفرستند و خودرو خودکار خاموش شود یا اینکه به آژیرها متصل شود و آنها را به صدا درآورد. صاحب خودرو میتواند خود رو به خودرو برساند. اما همانطور که مشخص است رلهخاموشکن راهی ایمنتر است. ردیاب، برق خودرو قطع میکند و بدون دستور مجدد خودرو همچنان خاموش میماند.
سوالات پرتکرار
1- جمر چیست ؟
وسیلهای که از رسیدن سیگنال به کسی یا چیزی جلوگیری میکند.
2- جمینگ چیست ؟
به عملکرد یک جمر یا مختلکننده سیگنال جمینگ گفته میشود
3- راه مقابله با جمر و جمینگ چیست ؟
- متصل شدن ردیاب به رله خاموش کن
- متصل شدن ردیاب به آژیر