با استفاده از سامانه ردیابی اورنگ علاوه بر کنترل ناوگان توزیع، توانستهایم کیفیت و سلامت محصولاتمان را نیز در طول چرخهی توزیع، ساماندهی کنیم.
معرفی
شرکت تولیدی شیر و فرآورده های لبنی صبح سپید پارس با نام تجاری پانل
در سال 1383 در شهرستان فسا تأسیس و در مورخ 1385/06/03 به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید. هدف اصلی از ایجاد این واحد تولیدی، ایجاد اشتغال جهت جوانان شهرستان فسا و توسعه صنعت تولید شیر و فرآوردههای لبنی با توجه به پتانسیلهای منطقه بوده است. در وهله دوم، افزایش کمی و کیفی محصولات و ایجاد تنوع در تولیدات و گسترش بازارهای فروش در سایر استانها بود که تا حدود زیادی این اهداف محقق شده است. اکنون این واحد با تولید و توزیع فرآوردههای لبنی باکیفیت، سهم مهمی در بازار فروش استانهای فارس و همجوار دارد.
همانگونه که اشاره کردیم هدف اصلی این کارخانه تولید و توزیع محصولات لبنی با کیفیت است. با توجه به این نکته، رعایت و حفظ پارامتر مهم کیفیت در محصولات غذایی بهویژه لبنی تنها به زمان تولید محصول، خلاصه نمیشود. و بخش مهمی از این کیفیت در چرخهی توزیع، فرآیند توزیع و پخش محصولات از درب کارخانه تا محل مشتری، تعریف میشود. لذا شرکت پانل نیز به جهت ارتقاء کیفیت محصولات خود در سال 1392 ناوگان حمل و نقل خود را که متشکل از تعداد 19 خودو توزیع شهری در شهرستان فسا، تعداد 22 خودرو در شهرستان شیراز، تعداد 5 خودرو در شهر بندرعباس و تعداد 11 خودرو (شامل تک ده تنی-4 تنی- و سه تن ظرفیت بار) است را به جیپیاسهای اورنگ مجهز کرد.
مصاحبه با مدیریت شرکت پانل
مهندس عباس خشنودی، مدیرعامل شرکت پانل هستند. ایشان در مصاحبه با واحد صدای مشتری اورنگ در رابطه با علت استفاده از جیپیاس، بیان کردند:
در بینش و نگرش عوامل پانل، مفهموم کیفیت فراتر از پیادهسازی کیفیت تنها در فرایند تولید میباشد به همین لحاظ درصدد آن برآمدیم که مهمتر از زمان تولید، کیفیت را در زمان توزیع محصولات نیز حفظ کنیم چرا که خوب میدانیم افت کیفیت در محصولات غذایی اتفاقی است که خیلی سریع رخ میدهد و عمر سلامت محصولات به شدت کوتاه است پس بایستی با یکسری ابزارهای کنترلی و استفاده از تکنولوژیهای روز، این کیفیت را در تمام چرخهی تولید تا زمان تحویل محصول به مشتری، حفظ کنیم.
مهندس کبیری، مسئول فروش و همچنین کارشناس کنترل GPS شرکت پانل هستند. ایشان در رابطه با کاربردی بودن جیپیاس در صنعت توزیع و پخش بیان میکند:
استفاده از جی پی اس آنچنان پروسه کنترل و بازرسی روزانه خودروها و رانندگان را برای ما سهل و آسان و البته حرفه ای کرده است که موافقت جهت نصب جی پی اس بر روی خودروها و محاسبه حقوق و دستمزد بر اساس جی پی اس را جزء دستورالعمل کاری و از شرایط استخدام در مجموعهی پانل قرار دادهایم.
ایشان همچنین در ادامه برخی از مشکلات موجود در پروسهی توزیع و پخش را اینگونه عنوان میکنند:
مشکلات فرآیند توزیع و پخش قبل از تجهیز به سامانه کنترل ناوگان
پس از تجهیز خودروها به سختافزار جیپیاس و استفاده از سامانهی جامع کنترلی و نظارتی شرکت اورنگ، مشکلات فوق در قالب راهحلهای زیر بهصورت کامل برطرف شد.
نتیجه
شرکت پانل با مدیریت ناوگان خودش و با نصب جیپیاس خودرو توانست به هدف خود که حفظ کیفیت و سلامت محصولات در چرخه توزیع است؛ دست یابد و با پیادهسازی سامانه ردیابی و کنترل به صورت غیرمستقیم، پرسنل را به عملکرد هرچه بهتر، ترغیب نماید. و از منابع مالی و انسانی تحت اختیار خود حداکثر بهرهوری را ببرد. ضمن اینکه احتمال ضرر و زیانهای مالی هنگفت و نارضایتی مشتریان خود را به حداقل برساند.