جی پی اس خودرو، نوعی تکنولوژی است که با موقعیت یابی خودرو به صورت دقیق و در کمترین زمان ممکن از طریق تلفن همراه یا کامپیوتر و دسترسی به امکانات دیگر، توانسته توجه و اعتماد افراد زیادی را جلب و در بازار جایگاه خود را به دست آورد.
معرفی
شرکت توزیع نیروی برق شیراز (سهامی خاص)
در تاریخ 1374 به شماره ثبت ۶۷۵۷ در اداره ثبت شرکتها و موسسات تجاری به ثبت رسیده است. اين شرکت فعاليتهاي عملي خود را در زمينه تحويل و توزيع برق مورد نياز مصرف کنندگان و توسعه، احداث، اصلاح، بازسازي، سرويس، نگهداري و بهره برداري از شبکه توزيع از شهريور ماه سال ۱۳۷۴ آغاز نموده است. حوزه عملياتي اين شرکت به مساحت ۲۰۱۴۸ کيلومتر مربع شامل: امورهاي هفت گانه برق شيراز، مديريت برق مرودشت(شامل برق مرودشت و ادارات برق سيدان، درودزن و کامفيروز)، مديريت برق ارسنجان، مديريت برق سپيدان(شامل برق سپيدان و اداره برق بيضا )، مديريت برق پاسارگاد، مديريت برق سروستان، مديريت برق صدرا و مديريت برق نواحي شيراز شامل(ادارات برق خرامه، داريون، زرقان، كوار، ارژن و دارنگون) مي باشد. علاوه بر مديريتها و ادارات فوق الذكر، در ستاد شركت توزيع نيروي بــرق شيراز، معاونتهاي بهره برداري، مهندسي و برنامه ريزي، فروش و خدمات مشتركين، منابع انساني و پشتيباني نيز تحت نظارت مديريت عامل فعاليت مي نمايند.
واحد بهره برداری این شرکت در سال 1391 اقدام به خرید و تجهیز خودروهای خود به دستگاه های جی پی اس اورنگ نمود.
مهندس محمد بذرافشان، مدیر مسئول کنترل جی پی اس خودروها در گفتگو با واحد ارتباط با مشتریان اورنگ در خصوص کاربرد جی پی اس فرمودند:
ما به کمک این تکنولوژی توانسته ایم از طریق سیستم و تلفن همراه، عملیات نظارت و موقعیت یابی کلیه خودروها را به راحتی انجام دهیم.
ایشان همچنین در ادامه به بیان مشکلاتی که قبل از تجهیز ناوگان به جی پی اس داشتند پرداختند که برخی از این مشکلات به شرح زیر بودند :
مشکلات برق بهرهبرداری شیراز قبل از تجهیز خودروها به ردیاب اورنگ
- نداشتن امکانات جهت کنترل نحوه کارکرد خودروها
(مناسب نبودن شرایط جهت کنترل کارکرد ناوگان بصورت متمرکز و سیستمی.) - عدم امکان پرداخت عادلانه حقوق
( اکتفا به اظهارات رانندگان در مورد کیلومتر و ساعت اعزام و برگشت از ماموریت.) - عدم امکان تعیین دقیق کیلومتر و مسیرهای طی شده ی حین ماموریت.
( نبود سیستمی جهت ثبت مسیرهای تردد و کیلومتر پیموده شده توسط هر خودرو.) - عدم وجود سیستم های تحلیل و گزارش گیری از ماموریت های انجام شده.
(امکان بررسی ساعت دقیق اعزام و برگشت از ماموریت وجود نداشت.) - عدم اطلاع و نظارت بر نوع رانندگی رانندگان.
(امکان کنترل سرعت خودروها حین ماموریت وجود نداشت.) - عدم امکان روئت و اطلاع از چگونگی استقرار و پراکندگی خودروها.
(قبلیت مشاهده ی آنلاین مکان ناوگان وجود نداشت.)
مزیت های استفاده از سامانه مدیریت ناوگان اورنگ
که پس از استفاده از جی پی اس و سامانه کاربردی اورنگ، مشکلات یاد شده به شکل زیر برطرف شدند و حتی امکاناتی افزون بر حل مشکلات نیز در اختیار ما قرار داده شد:
- پرداخت عادلانه حقوق مطابق بر اطلاعات دقیق ثبت شده توسط جی پی اس.
- مشاهده و روئت لحظه ای هر خودرو بر روی نقشه به همراه جزئیات.
- ثبت دقیق اطلاعات ماموریت های انجام شده توسط هر خودرو (ساعت شروع ، مسیر طی شده ، توقفها، ساعت برگشت، میزان کیلومتر و …).
- قابلیت اخذ گزارش بر اساس داشبورد مدیریتی (گزارش ماموریت ها، گزارش مسیرهای طی شده، گزارش سوخت مصرف شده، گزارش کارکرد و …).
- نمایش سرعت لحظه ای هر خودرو و امکان تنظیم هشدار در صورت تجاوز خودرو از سرعت مجاز تعریف شده.
نتیجه
معاونت بهره برداری برق منطقه فارس با تجهیز خودروهای خود به سخت افزار جی پی اس توانستند ضمن بکار بستن تکنولوژی های روز و نوآور در سازمان، عملیات نظارت و کنترل خودروها را با سهولت هرچه بیشتر انجام دهند و در زمینه کنترل هوشمند ناوگان یک داشبورد مدیریتی کاربردی برای خود ایجاد نماید و گزارشات موردنظر خود را به راحتی اخذ نماید.
حسن انجام کار